Noticias
$parent->name

Monapart a la Festa d’Arquitectes del COAC 2019

Festa Arquitectura COAC 2019

El proper divendres 14 de juny, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a la seva Demarcació de Barcelona, organitza la Festa d'Arquitectes, cita ineludible per a tots els arquitectes i estudiants d’arquitectura. Per segon any consecutiu, la festa se celebrarà al Parc d’atraccions del Tibidabo i ens fa molta il·lusió participar enguany com a patrocinadors del carrusel!

Monapart i l'arquitectura van de la mà, per la passió que sentim pels #habitatgesbonics; per les nombroses col·laboracions amb el gremi (Arquitectos estáis de suerte); pels nostres Speakeasy sobre habitatge [Vieja obra nueva (BCN 2017); Usos y consumos de la vivienda (BCN 2018; ¿Habitamos como pensamos? (MAD 2018)]; i perquè la majoria de les persones del nostre equip són arquitectes de formació. No hi podíem faltar!

L'obertura de portes serà a les 18.30h, i el parc estarà obert exclusivament per als assistents a la festa fins a mitjanit. A més de les atraccions del parc, durant la tarda i el vespre hi haurà tot un seguit d'activitats: espectacle de màgia, música en directe, visites comentades a alguns edificis emblemàtics de la zona, així com també food trucks, on es podrà adquirir menjar i begudes. La festa és de marcat caràcter familiar, on els arquitectes i estudiants podran assistir amb un acompanyant i fills.

Un dels moments clau de la festa arribarà a les 20:30h, a la Plaça dels Somnis, on es farà un brindis col·lectiu i coneixerem el nom del guanyador d’un mític tamboret infantil Eames Elephant, peça de disseny de Charles i Ray Eames (1945), entre tots els participants al nostre sorteig. Imprescindible que siguis arquitecte col·legiat o estudiant d'arquitectura i que t'inscriguis a la #FestArquitectes (entrades a la web del COAC).

Elephant Eames

Aquest és el programa d’activitats complet:

18.30 H: OBERTURA DE PORTES DEL PARC D'ATRACCIONS
Les atraccions que estaran obertes són: Avió, Giradabo, Talaia, Carrousel, Miramiralls, Interactibi, Embruixabruixes, Crash Cars, Diavolo, Hurakan, Express VR, Castell dels Contes, Piratta, Muntanya Russa i Hotel Krüeger.

18.30 H: VISITES GUIADES
Torre de les Aigües: Visita guiada a la torre-dipòsit que va dissenyar l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch el 1904. Es tracta d’un edifici modernista de gran bellesa, que va rebre el Premi d’Arquitectura de l’Ajuntament de Barcelona en aquella època. Compta amb un dels primers ascensors elèctrics del país i acull un dipòsit “flotant” a dalt de tot ideat per Joan Torras i Guardiola. Amb la col·laboració del Museu Agbar.
Horaris: 18.30 h, 19.30 h i 20.30 h. Places limitades.

Temple Expiatori del Sagrat Cor: Visita guiada al Temple Expiatori, obra de l'arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia, començada el 1902 i finalitzada el 1961 pel seu fill Josep M. Sagnier i Vidal. El conjunt està format per una cripta inferior i l'església superior, combinant els estils neoromànic i neobizantí amb elements neogòtics i classicistes. La visita inclou l'accés a les terrasses superiors. Amb la col·laboració de Salesians Tibidabo.
Horaris: 18.30 h, 19.30 h i 20.30 h. Places limitades.

20.30 H: BRINDIS DE BENVINGUDA I SORTEIG
Vine a la Plaça dels Somnis a celebrar plegats la festa amb una copa de cava. A més, entre els assistents, sortejarem un tamboret Eames Elephant, gentilesa de Monapart Barcelona. Per participar en el sorteig, clica aquí.

21.00 H: ACTUACIÓ DE MÀGIA
Espectacle de màgia a la Plaça dels Somnis a càrrec de May Closa, arquitecta, psicopedagoga, mestra i maga. Cofundadora del Festival "La Nit dels Genis", presidenta de l’Associació GENI i membre de la Fédération Internacionale des Sociétés Magiques. També ha estat membre de la Junta i presidenta de l’Agrupació d’Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors (AAEPFMC).

22.00 H: CONCERT DE ROCK I BLUES
Concert a càrrec de Black Bald Woman, grup de música format per arquitectes de diferents edats que interpreten els estils provinents de la "black music": rock, funk, r&b, blues... El grup, que compta amb guitarra elèctrica, baix, teclat, bateria, saxo i veu, està format per: Estela Angel, David Casado, Toni Vidal, Javi Vila, Elisabeth Vilà, i Xavi Vilà.

Si vens a la festa, no deixis de participar també al concurs de fotografia a Instagram que organitza el COAC. Penja la imatge amb l'etiqueta #FestArquitectes i segueix a @coacarxiu i @coopjordicapell. La millor fotografia guanyarà una Butaca BKF Butterfly, gentilesa de La Capell.

Visita’ns al carrusel, no hi pots faltar! Tindrem més sorpreses! Ni els arquitectes més icònics de la història han volgut perdre-s’ho... (i fins aquí podem llegir. Psst psst).